چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۸
کد خبر: 387523

رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در این‌باره  می‌گوید: «جامعه ما با تجربه‌ای تلخ از اخبار داغ، نگرانی درباره عزیزان و شنیدن صدای انفجارها به‌ویژه در استان تهران، وارد مرحله‌ای از خستگی مزمن و بی‌خوابی شد.

با اختلال بی‌خوابی پس از جنگ چه کنیم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، مدت‌هاست که متخصصان نسبت به تغییر سبک زندگی و اختلال خواب هشدار می‌دهند؛ افرادی که تا پاسی از شب گوشی‌های موبایل از دست‌شان نمی‌افتد یا نوجوانان و جوانانی که بازی‌های رایانه‌ای را به ساعات آخر شب موکول می‌کنند؛ اختلالی که طی روزهای اخیر تشدید شده و البته جمعیت بیشتری را گرفتار کرده است. در جنگ 12روزه و حمله اسرائیل به ایران صدای انفجارهایی که عمده آنها در شب رخ می‌داد یک پیامد پنهان را رقم زد؛ «اختلال در خواب» که به تأکید بسیاری همچنان هم ادامه دارد.

وحید شریعت، رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در این‌باره می‌گوید: «جامعه ما با تجربه‌ای تلخ از اخبار داغ، نگرانی درباره عزیزان و شنیدن صدای انفجارها به‌ویژه در استان تهران، وارد مرحله‌ای از خستگی مزمن و بی‌خوابی شد.

این بحران روانی اگر نادیده گرفته شود می‌تواند به افسردگی، اضطراب‌های مزمن و افت کیفیت زندگی منجر شود.» نکته‌ای که البته مورد توجه مسئولان وزارت بهداشت هم هست و تأیید می‌کنند که بسیاری از افراد دچار اختلال در چرخه خواب شده‌اند و این شکایت‌ها در تماس با سامانه 4030هم مطرح می‌شود.

به همین دلیل اقدامات مشاوره‌ای و خدمات درمانی در این حوزه تقویت شده‌ است در ادامه درباره این اختلال بخوانید.



زمان مراجعه به متخصص

به‌گفته حبیب‌الله خزایی، روانپزشک، اختلال خواب به‌دلیل شرایط استرس‌زا، ازجمله جنگ اگر کوتاه‌مدت باشد، پس از برطرف شدن عامل استرس‌زا رفع خواهد شد و نیازی هم به مصرف خودسرانه داروهای خواب‌آور یا آرامبخش نیست، اما اگر زمان بیشتری طول کشید نیازمند مراجعه و درمان‌های تخصصی‌است.


حواس‌تان به تابستان هم باشد

تابستان و گرمای هوا هم می‌تواند اختلال خواب را به همراه داشته باشد. مجید اصغری، متخصص طب سنتی در این‌باره می‌گوید: «گرمای زیاد می‌تواند باعث کاهش رطوبت بدن افراد و خشکی مزاج شود. به همین دلیل توصیه‌هایی برای پیشگیری از خشکی مزاج وجود دارد که یکی از آنها خواب مناسب است. بهتر است بین ساعات 10و 11شب تا سحر بخوابیم، اما می‌توان کمبود خواب را در طول روز هم جبران کرد، مثل یک خواب کوتاه پیش از ظهر یا نیم‌ساعت استراحت بعد از صرف ناهار، البته بین زمان خواب و خوردن ناهار باید فاصله باشد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha